دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
سید صفدر حسین نجفی

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین سید صفدر حسین نجفی مدیر اسبق حوزه علمیه المنتظر لاهور هنگامی که هیچ‌ کس در پاکستان با امام خمینی (ره)آشنا نبود پیام امام (ره) و صدای انقلاب را به این کشور رساند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید صفدر حسین نجفی درسال 1933 م. (1311 ش) در شهر علی‌ پور از ایالت پنجاب پاکستان متولد شد. پدرش «سید غلام سرور» یکی از روحانیون سرشناس شیعه در منطقه علی ‌پور بود. سید صفدر حسین از سن هفت سالگی با ورود به حوزه علمیه شهر مُلتان، تحصیلات خود را در رشته علوم اسلامی آغاز نمود ولی پس از دوره کوتاهی به یکی از بخش های نزدیک زادگاه خویش رفت و به مدت 6 سال آموزش های دوره ابتدائی را گذراند. وی در سال 1949 برای استفاده از درس های تفسیر قرآن کریم مولانا حسین‌ بخش نجفی که در یکی از بخش های ”دیر اسماعیل‌ خان“ سکونت داشت به آنجا رفت و پس از دو سال به حوزه علمیه نجف اشرف در عراق منتقل گردید.

وی کتاب‌های زیادی با موضوعات مختلف (اخلاق، فقه، اعتقاد، تاریخ، تفسیر قرآن، حقوق، معارف اسلامی و حدیث) را تألیف و ترجمه کرد و همچنین در کنار آن ده‌ها مدرسه علمیه و سازمان‌ها، نهادها و ادارات مختلف اسلامی را تأسیس کرد.

یکی از بزرگترین سازمان هایی که وی در تاسیس آن نقش مهمی داشت سازمان دانشجویان امامیه پاکستان است.

مدارس علمیه

حجت الاسلام والمسلمین سید صفدر حسین نجفی در کل کشور پاکستان و حتی در خارج از کشور مدارس دینیه و مراکز علوم دینی تأسیس کرد که عبارتند از:

ایران: مدرسه امام المنتظر عجل الله تعالی فرجه الشریف.

آمریکا: مدرسه ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف.

انگلیس: مدرسه المنتظر عجل الله تعالی فرجه الشریف.

تاسیس مدارس دینی در پاکستان

سید صفدر حسین نجفی در مناطق مختلف پاکستان، شهر به شهر، قریه به قریه رفت و مراکز علمی تأسیس کرد در آن‌ها علوم مختلف مانند نحو، صرف، منطق، اصول، فقه، معارف، تفسیر، نهج‌البلاغه، فارسی و تجوید هم تدریس می‌شوند. وی در پاکستان حدود هشتاد حوزه علمیه بنا کرد و هم‌ اکنون هزاران طلاب در این مدارس مشغول تحصیل علوم دینی می‌ باشند.

این روحانی بزرگ و پرتلاش در مدت 5 سال اقامت در نجف از محضر اساتید بزرگی چون شیخ محمدعلی افغانی، شیخ اختر عباس، سید ابوالقاسم رشتی و شیخ محمد تقی آل راضی و آیات عظام: حکیم (ره) و خوئی (ره) کسب فیض کرد.

پیام رسان انقلاب

 وی هنگامی که هیچ‌ کس از اسم امام خمینی ره آشنا نبود در کشورهای مختلف بالخصوص در پاکستان پیام خمینی و صدای انقلاب را رساند و حتی با فروش خانه شخصی خود، به فرانسه رفت و مبلغ آن را به خمینی که در تبعید بسر می‌ برد تقدیم نمود.

تشکر عمیق حضرت آیت الله العظمی امام خمینی(ره)

نامه‌های زیادی بین سید صفدر حسین نجفی و امام خمینی ره رد و بدل شد و وی صمیمانه از امام خمینی خواست که ایام تبعید را در پاکستان میهمان وی باشند که این دعوت تشکر عمیق حضرت آیت الله خمینی(ره) را به دنبال داشت و امام ره عذرخواهی کرد.

وی همچین اکثر کتب امام خمینی را به اردو ترجمه کرد و اولین کتاب رساله عملیه امام خمینی ره  بود.

لقب محسن ملت

وی در عرصه سیاسی پاکستان نیز فعالیت‌های زیادی انجام داد. همچنین به وی پیشنهاد شد که به عنوان رهبر پاکستان انتخاب شود که رد کرده و حجت الاسلام والمسلمین سید عارف حسینی را معرفی و به حجت الاسلام والمسلمین سید صفدر حسین نجفی به سبب فعالیت های فرهنگی سیاسی و اجتماعی خود «محسن ملت» لقب گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین سید صفدرحسین نجفی از سال 1956 به پاکستان بازگشت و در شهر لاهور در حوزه علمیه مشهور جامعة‌ المنتظر ساکن شد و ابتداء به مدت 9 سال به عنوان مدرس و سپس تا پایان عمر به عنوان مدیر آن به تدریس و تألیف و ارشاد پرداخت.

سرانجام این روحانی فعال در سال 1989م. (1367ش.) در گذشت و انبوهی از آثار علمی و خدمات اجتماعی را برای مردم کشورش بجا گذاشت.

او را با احساسات پرشور مردم در گوشه‌ای از جامعة‌المنتظر همان جا که سالها به تدریس و ارشاد می پرداخت به خاک سپرده شد و مزار وی امروز زیارتگاه مشتاقان و علاقمندان می باشد.

آثار تالیفی و ترجمه حجت الاسلام و المسلمین سید صفدر حسین نجفی از این قرارند:

  1. عرفان المجالس، جلداول و جلد دوم
  2. جمهوری اسلامی ایران پر اعتراضات دین و عقل کی روشنی میں
  3. حدود و تعزیرات
  4. یزیدی فرقه
  5. مناسک حج
  6. کتاب زیارات
  7. جهاد اکبر
  8. انتخاب طبری
  9. مبادی حکومت اسلامی
  10. دین حق عقل کی روشنی میں
  11. سیرت ائمہ، 12 جلد تاریخ امامان معصومان
  12. حقوق و اسلام
  13. چهل حدیث

آثار ترجمه:

  1. ترجمه کتاب تفسیر نمونہ، تالیف آیت الله مکارم شیرازی 27 جلدیں
  2. ترجمه تفسیر موضوعی قرآن، منشور جاوید تالیف آیت الله جعفر سبحانی 14 جلد
  3.  ترجمه تفسیر موضوعی قرآن، پیام قرآن تالیف آیت الله مکارم شیرازی 15 جلد
  4. ترجمه رساله امام خمینی ره  1969
  5. حکومت اسلامی، ترجمه دروس امام خمینی ره
  6. ترجمه کتاب الارشاد تالیف شیخ مفید
  7. ترجمه کتاب بنام مقامات العلیاء تالیف شیخ عباس قمی؛ موضوع اخلاق
  8. معادن الجواهر، ترجمه کتاب تالیف علامه شیخ محمد علی کراجکی، موضوع اخلاقیات
  9. رسالۃ المواعظ، ترجمه کتاب تالیف شیخ عباس قمی
  10. ارشاد القلوب، ترجمه کتاب تالیف شیخ محمد علی دیلمی
  11. عقائدامامیه، ترجمه کتاب تالیف علامه شیخ رضا المظفر
  12. شیعہ دوازدہ امامی و اہل بیت، ترجمه کتاب تالیف علامه شیخ محمد جواد
  13. احسن المقال، کتاب منتهی الامال تالیف محدث قمی، 4 جلد
  14. تذکرۃ الخواص، ترجمه کتاب تذکرة الخواص تالیف علامه سید بن جوزی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • سید محمد نجفی IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۴
    0 0
    خدا بزرگ برتر حجت‌الاسلام والمسلمین سید صفدر حسین نجفی را با اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام محشور بفرمایید ایشان از پایه گذاران مکتب شیعه اثنا عشریه پاکستان بودند جای ایشان کسی نمی تواند باشد موتالعالم موتالعالم